Utbildning

Utbildning är en viktig del i att utveckla trygga, säkra och professionella personlig assistenter, som trivs och utför assistans med hög kvalitet. Trivsel och känslan av utveckling bidrar till att våra personliga assistenter stannar hos oss, vilket bidrar till stabilitet och trygghet för våra uppdragsgivare.

Vi ser till att alla våra medarbetare får grundläggande praktisk och teoretisk kunskap om t ex LSS, historiken, personlig assistans och om rollen som personlig assistent, om tystnadsplikt och rapporteringsskyldighet. Därutöver skräddarsyr vi tillsammans med dig som uppdragsgivare en planering gällande utbildning och handledning för dig som uppdragsgivare och för ditt team. Det kan handla uppdragsspecifika utbildningar som handlar om just dina behov. Utbildning genom handledning är vanligt för att utveckla stödet i den personliga assistansen kring en viss uppdragsgivare.

Våra uppdragssamordnare erbjuds kontinuerligt stöd och utbildning i deras ansvarsområden såsom personal, ekonomi, arbetsmiljö och ledarskap.